Stappenplan eHerkenning inlogmiddel aanvragen

Het aanvragen van een eHerkenning inlogmiddel verloopt bijna helemaal online. 

Stap 1: aanvraag starten

Log in op je klantenpagina en klik in het menu bij bestellen op eHerkenning. Nog geen klant? Start je aanvraag dan hier.

Stap 2: Valideer je e-mailadres

Direct na het starten van je aanvraag, ontvang je een e-mail van Connectis. In deze e-mail staan het logo van Connectis en Flexwebhosting en vind je een link naar de Connectis website. 

Stap 3: Vul je gegevens in

Om je eHerkenning inlogmiddel aan te vragen, moet je een aantal bedrijfsgegevens invullen. 

Stap 4: Stuur je geprintte informatie op

Naast het uit te printen contract, moet je ook een kopie uittreksel kamer van koophandel en een kopie identiteitskaart van alle gevolmachtigenden mee sturen. 

Stap 5: Middel ontvangen

Na de validatie komt een koerier jouw inlogmiddel persoonlijk afleveren. Deze controleert nog dat hij de inloggegevens afgeeft aan een gemachtigde persoon.

Let op!

Voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel moet je belangrijke stappen doorlopen. De verwerkingstijd van een aanvraag is afhankelijk van hetgeen in het Handelsregister is opgenomen over de organisatie waarvoor je eHerkenning aanvraagt:

  • Ben je de bestuurder of natuurlijk rechtspersoon van de aanvragende organisatie en volledig bevoegd om namens de organisatie te handelen? Dan is de levertijd voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel ongeveer 0-3 dagen;
  • Heeft je organisatie een bestuurdersstructuur (met veel en/of gezamenlijk bevoegde bestuurders)? Houd dan rekening met levertijden die soms op kunnen lopen tot enkele weken.